Sunniva Fagerlund

Nokkahuilu

Nokkahuilu

Nokkahuilisti Sunniva Fagerlund on energinen muusiikko, jota kiehtoo eristyisesti vanhan ja uuden musiikin yhdistämisen tuomat mahdollisuudet. Sunniva on esiintynyt sekä solistina että kamarimuusikkona monissa vanhan musiikin yhtyeissä, orkesteriesta voi mainita Suomelaisen barokkiorkesterin sekä Kymi sinfonietan. Tällä hetkellä hän soittaa yhtyeissä Bravade ja Rosetta Ensemble..

Sunnivaa on nähty konserttilavoilla niin Suomessa kuin Euroopassakin, ja useat festivaalit sekä musiikkijuhlat ovat matkan varrella tulleet tutuiksi. Sunniva on toiminut vuodesta 2009 Paraisten Barokin labyrinteissä -festivaalin taiteellisena johtajana. Vuonna 2009 hänelle myönnettiin Turunmaan ruotsinkielisen kulttuurirahaston kulttuuripalkinto. Hän myös opettaa nokkahuilunsoittoa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa

Sunniva on saanut koulutuksensa Helsingin Stadiassa Janek Öllerin ja Hampurin musiikkikorkeakoulussa Peter Holtslagin johdolla. Lisäoppia on haettu myös mestarikursseilta mm. Han Tolin ja Paul Leenhoutsin johdolla.