Tuuli Lindeberg

sopraano

sopraano

Sopraano Tuuli Lindeberg on vakiinnuttanut asemansa maamme eturivin barokkiajan ja oman aikamme laulumusiikin esittäjänä. Tuuli on saanut lehdistössä taajaan kiitosta puhtaasta ja ilmaisuvoimaisesta lauluäänestään sekä monipuolisesta muusikkoudestaan. Konserttilaulajana Tuuli esiintyy säännöllisesti maamme parhaiden kamariorkesterien ja -yhtyeiden kanssa. Viimeaikaisia yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Suomalainen barokkiorkesteri, Helsingin barokkiorkesteri, kitaristi Petri Kumela, barokkiyhtye Baccano sekä Jyväskylä Sinfonia, Kymi Sinfonietta, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, Sinfonia Lahti ja Kuninkaantien muusikot. Tuuli on esiintynyt useimmilla maamme klassisen musiikin festivaaleilla, ja kysyttynä oratoriolaulajana häntä kuullaan usein myös kuoro-orkesteriteoksissa. Tuulin laajaan ohjelmistoon kuuluu lisäksi mm. liediä, runsaasti barokkiajan kamarimusiikkia sekä useita suomalaisten vokaaliteosten kantaesityksiä. Esiintymistyönsä ohella hän opettaa barokkiajan laulumusiikkia Sibelius-Akatemiassa.

Tuuli on tehnyt näyttämörooleja vuosien varrella mm. Suomen Kansallisoopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla ja Suomen Kansallisteatterissa. Viimeisimpinä rooleinaan mainittakoon Kleopatra J.A. Hassen Marc’Antonio e Cleopatra – kamarioopperassa, Schutzgeist L.Kozeluchin Gustav Wasa-oopperassa, Dido Henry Purcellin Dido ja Aeneassa, Caroline Riikka Talvitien kamarioopperassa The Judge’s Wife sekä vokaalikvartetin sopraano Kaija Saariahon oopperassa Only the Sound Remains Suomen Kansallisoopperassa.

Itä-Helsingin musiikkiopiston kasvatti Tuuli opiskeli Sibelius-Akatemiassa aluksi mm. pianonsoittoa ja kuoronjohtoa sekä lauloi lukuisissa puoliammattilaiskuoroissa ja -ensembleissä ennen siirtymistään solistiuralle. Tuuli suoritti laulun A-tutkinnon Ritva Auvisen johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta v.2002. Tuuli voitti toisen palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2009.