I barockens labyrinters sista konsert flyttas till våren

Till följd av reserestriktioner och osäkerhet visavi möjligheterna att ordna publikevenemang flyttas I barockens labyrinters konsert i november till våren 2021. Vid konserten hör vi Parbarock-ensemblen framföra musik av pappa Bach och hans söner. Kapellmästare Kaapo Ijas dirigerar ensemblen som består av inhemska musiker specialiserade på tidig musik.

Beslutet togs dels på grund av coronavirusets nu rådande accelerationsfas och dels för att det är osäkert om två av konsertens musiker lyckas resa från Europa till Finland. Flyg har annullerats och eventuellt skärps inreserestriktionerna ytterligare. 

”Läget är just nu så osäkert att vi inte kan ta några risker i fråga om konserten i november. Det är ändå av största vikt för oss att konserten blir av så fort det är möjligt. Den utgör en riktigt fin helhet och för närvarande planerar vi att flytta konserten till början av nästa år. Vi följer noga med hur läget utvecklas”, säger I barockens labyrinters konstnärliga ledare, Anna Rainio. Vi informerar om I barockens labyrinters följande konsert så snart ett nytt datum har fastslagits.