Konsertit 2022Lintu nimeltä Agata

Ti 22.11. Kulttuurisali Punt

Koululaiskonsertit
Heidi Masalin, tanssi
Anni Elonen, barokkiviulu ja laulu
Hanna Haapamäki, nokkahuilu ja traverso
Lea Pekkala, barokkisello

Lintu nimeltä Agata on nykytanssia ja barokkimusiikkia yhdistävä lapsille laadittu näyttämöteos, joka tarkastelee maailmaa sielukkaan ja anarkistisen linnun näkökulmasta. Teos on kaikkien epätäydellisten puolella: Se on puheenvuoro armeliaisuudesta sekä puutteiden hyväksymisestä, tanssillinen tarina linnusta, joka ei osaa lentää. Agatan kavereina näyttämöllä nähdään kolme muusikkoa, joiden soitto vie yhteiselle matkalle kohti toivetta lentämisen riemusta.

Koululaiskonsertit toteuttavat Paraisten kaupunki ja Konserttikeskus.
Kreivi Pietari Brahe ja hänen luuttunsa 

Pe 25.11. klo 19 Musiikkiopisto Arkipelagin kamarimusiikkisali

Mikko Ikäheimo, arkkiluuttu
Dowland | Vallet | Mercury | Weissel | Hume | Boquet

Luuttutaiteilija Mikko Ikäheimo vie kuulijat Barokin labyrintteihin kreivi Pietari Brahen luuttukirjan avulla. Suomen kenraalikuvernöörinä 1600-luvun ensi puoliskolla vaikuttanut Brahe opiskeli aikanaan yliopistossa Keski-Euroopassa, ja hänen opintoihinsa kuului myös luutunsoittoa. Brahen muistikirjasta löytyy muun muassa useiden merkittävien renessanssisäveltäjien kappaleita ja virsiä. Ikäheimo kertoo konsertin yhteydessä Brahen elämästä ja soittamistaan kappaleista.

Liput 20/10 €
Ovelta tai Netticketistä
J.S. Bach: Jouluoratorio, Kantaatit I-III

La 26.11. klo 18.15 Paraisten kirkko
Su 27.11. klo 18 Liedon kirkko

Parbarock Ensemble
Musica Vocale
Elina Rantamäki, sopraano
David Hackston, altto
Mats Lillhannus, tenori
Jussi Merikanto, basso
Tomi Satomaa, musiikin johto

Barokin labyrinteissä -festivaalin vuoden 2022 kohokohta ovat Jouluoratorio-konsertit Paraisten ja Liedon kirkoissa. J.S. Bachin merkkiteoksesta kuullaan kolme ensimmäistä kantaattia. Festivaalia varten on koottu vanhan musiikin taitajien yhtye, joka yhdessä Tomi Satomaan luotsaaman Musica Vocale -kuoron ja nimekkään solistikaartin kanssa loihtii konsertteihin lähestyvään jouluun saattelevan tunnelman.

Konsertit järjestetään yhteistyössä Länsi-Turunmaan suomalaisen seurakunnan ja Liedon seurakunnan kanssa.

Liput 20/10 €
Ovelta tai Netticketistä
Musiikillinen messu

Su 27.11. klo 12 Paraisten kirkko
Festivaalin taiteilijoita
yhteistyössä Länsi-Turunmaan suomalaisen seurakunnan kanssa

Festivaalisunnuntain jumalanpalveluksessa kuullaan perinteiseen tapaan tämän vuoden Barokin labyrinteissä -festivaalin taiteilijoita.J.S. Bach – Einmal anders

Su 27.11. klo 15 Paraisten siunauskappeli
Baccano-yhtye

Hanna Haapamäki, nokkahuilu
Susanne Helasvuo, viulu
Anni Elonen, viulu
Tiila Kangas, alttoviulu
Jussi Seppänen, sello
Anna Rinta-Rahko, kontrabasso
Eero Palviainen, luuttu
Marianna Henriksson, cembalo ja urut

Johann Sebastian Bach merkitsi sävellyksiinsä hyvin tarkasti halutun soitinnuksen – toisin kuin monet hänen aikalaisensa. Toisaalta Bach oli myös suuri sovitusten rakastaja, ja useista Bachin kamarimusiikkiteoksista löytyykin lukuisia erilaisia versioita. Monen Bachin teoksen alkuperäisversio on kadonnut, ja siksi tunnemme ainoastaan toisen tai kolmannen version teoksesta. Säveltäjämestari selvästi etsi erilaisia tapoja ilmaista samaa ideaa vaihtelevia painotuksia ja äänenvärejä käyttämällä. Baccanon konsertissa kuullaan tuttua ja tuntematonta Bachia jälleen aavistuksen uudessa muodossa.

Liput 20/10 €
Ovelta tai Netticketistä