Meistä

Yhteystiedot

Taiteellinen johtaja

Mats Lillhannus
050 357 6633
mats.lillhannus@gmail.com

Mats Lillhannus on Turussa asuva varhaiseen musiikkiin erikoistunut laulaja, musiikkikirjailija, toimittaja ja äänitysteknikko. Musiikkitieteen alalla suoritetun maisteritutkinnon jälkeen vuonna 2001 hän käynnisti tenorin ammattiuraa sekä solistina että yhtyelaulajana. Solistina Lillhannus viihtyy erinomaisen hyvin barokkikauden oratorioissa ja kantaateissa.

Lillhannus on uransa aikana perustanut useita yhtyeitä ja on esiintynyt monien yhtyeiden riveissä, sekä Suomessa että ulkomailla. Kirjailijana hän toimii etenkin eri musiikkijuhlien ohjelmatekstien luojana. Häntä kiinnostaa myös tuntemattomien aarteiden esillekaivaaminen arkistoista ja hän toimittaa ahkerasti mm. renessanssiajan nuottijulkaisuista nykyaikaiseen nuottiasuun. 

Erityinen maininta ansaitsee tällä alalla Lillhannuksen tekemä kokonaiseditio vuonna 1582 julkaistusta laulukokoelmasta Piae Cantiones, joka on vapaasti nähtävissä ja käytettävissä hänen nettisivuillaan (lillhannus.net).

Mats Lillhannus on toiminut Barokin labyrinteissä-festivaalin taiteellisena johtajana vuonna 2023 lähtien.

 

Tiedottaja

Ella Linna
parbarock@gmail.com

 

Paraisten barokkiseura

Puheenjohtaja
Lena Långbacka
l.langbacka@parnet.fi
040 556 9908

Sihteeri
Raija Hautaviita-von Weymarn
rhautaviita@gmail.com
050 563 9429

Hallituksen jäsenet
Anna Satomaa, varapuheenjohtaja
Anna Johnson, jäsen
Hanna Aalto, jäsen

 

 

Liity Paraisten barokkiseuraan!

Jäsenmaksu vuonna 2024 on 15 €, ja sen voi maksaa seuran tilille FI23 4055 8220 0581 42. Ilmoitathan nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Jäsenenä saat 5 €:n alennuksen yhteen konserttiin 2024.

Tervetuloa mukaan!

 

 

Historiaa

Kaikki alkoi Paraisilla vuonna 2004, kun Furuvikin kartanon puutarhuri Erkki Mattila otti yhteyttä silloiseen kulttuurilautakunnan puheenjohtajaan, monitoiminaiseen Birgitta Bröckliin ja kertoi saaneensa selville, että Furuvikin kartanossa oli ollut tunnetun arkkitehdin Paul Olssonin suunnittelema labyrinttipuutarha vuosina 1926 – 1939.

Samalla puutarhurilla oli yhteyksiä Unkarin konsulaattiin, joka tarjosi unkarilaisia musiikkiesityksiä Suomeen. Voisiko Furuvikissä järjestää tällaisen konsertin? Tarkoituksena oli myös elvyttää kartanon labyrinttipuutarha entiseen loistoonsa. Birgitta Bröckl pani toimeksi ja kutsui paikkakunnan kulttuurivaikuttajia kokoon. Konsertti päätettiin järjestää. Lopulta unkarilaiset taiteilijat eivät koskaan esiintyneet Paraisilla, mutta sen sijaan sai alkunsa korkeatasoinen ja heti lentoon lähtenyt barokki-musiikkiin keskittyvä konserttisarja, jonka ensimmäinen konsertti järjestettiin Furuvikin kartanossa.

Konserttisarja sai Furuvikin puutarhan inspiroimana barokkimusiikin kiemuroihin hyvin sopivan nimen ”Barokin labyrinteissä”.

Ensimmäinen festivaali järjestettiin syyskuussa 2006.