OM OSS

En bit historia

Allt började i Pargas år 2004 med att Furuvik herrgårds trädgårdsmästare Erkki Mattila kontaktade dåvarande ordförande för kulturnämnden, mångsysslaren Brigitta Bröckl. Han berättade att han hade upptäckt att där under åren 1926-1939 hade funnits en labyrintträdgård planerad av den kände arkitekten Paul Olsson.

Samme trädgårdsmästare hade kontakter till det ungerska konsulatet som förmedlade ungerska musikframträdanden till Finland. Kunde man tänka sig att ordna en sådan konsert på Furuvik? Avsikten var även att återbörda herrgårdens labyrintträdgård i sitt ursprungliga skick. Brigitta Bröckl kavlade upp ärmarna och kallade ortens kulturpåverkare till ett möte. Man beslöt att ordna en konsert. Det slutade dock med att de ungerska artisterna aldrig uppträdde i Pargas. Däremot gav detta upphov till en högklassig konsertserie med barockmusik som fick en flygande start med sin första konsert som gavs just på Furuvik herrgård.

Konsertserien fick sitt namn ”I barockens labyrinter” efter Furuviks trädgård som utmärkt väl beskriver barockmusikens slingrande mönster.

Kontakt:

Info och kontakt: parbarock@gmail.com och 040-5968505.

Konstnärlig ledare Anna Rainio: rainio.anna@gmail.com
Producent Maija Leino: parbarock@gmail.com
FO-nummer: 2100163-5

Bli medlem i barocksällskapet!
Understöd festivalverksamheten och bli medlem i Pargas barocksällskap rf
genom att betala in 15€ på konto: FI23 4055 8220 0581 42
Välkommen med!