Om oss

Kontaktinformation

Konstnärlig ledare

Mats Lillhannus
050 357 6633
mats.lillhannus@gmail.com

Mats Lillhannus är sångare specialiserad på tidig musik, musikskribent, musikredaktör och ljudtekniker, bosatt i Åbo. Efter magisterexamen i musikvetenskap 2001 har han etablerat sig som professionell tenor med fokus på både solistiska uppdrag och som sångare i olika ensembler. Som solist trivs Lillhannus utmärkt i barockens oratorier och kantater.

Lillhannus har grundat flera ensembler under sin karriär. Därutöver har han medverkat i talrika ensembler både i Finland och utomlands. Som skribent är han framför allt sysselsatt med konsertpresentationer för musikfestivaler runtom i Finland.

Lillhannus är också intresserad av att upptäcka okända skatter i musikarkiven och redigerar flitigt musik från framför allt renässansen i modern notdräkt. Ett särskilt om förtjänar den fullständiga utgåvan av sångsamlingen Piae Cantiones från 1582 som finns fritt tillgänglig på hans hemsida (lillhannus.net).

Mats Lillhannus har sedan 2023 fungerat som konstnärlig ledare för festivalen I barockens labyrinter.


Informatör

Ella Linna
parbarock@gmail.com


Pargas Barocksällskap

Ordförande
Lena Långbacka
l.langbacka@parnet.fi
040 556 9908

Sekreterare
Raija Hautaviita-von Weymarn
rhautaviita@gmail.com
050 563 9429

Styrelsemedlemmar
Anna Satomaa, vice ordförande
Anna Johnson, medlem
Hanna Aalto, medlem


Bli medlem i Pargas barocksällskap!

Medlemsavgiften för 2024 är 15 € och kan betalas få sällskapets konto FI23 4055 8220 0581 42. Vänligen meddela ditt namn och e-postaddress. Som medlem får du 5 €s rabatt till en konsert 2024.


Historia

Allt började år 2004 med att Furuviks gårds dåvarande trädgårdsmästare Erkki Mattila tog kontakt med Birgitta Bröckl, ordförande för Pargas stads kulturnämnd. Mattila ville diskutera möjligt samarbete kring den labyrintträdgård som funnits vid Furuvik åren 1926-1939 och som planerats av den kände arkitekten Paul Olsson.

Mattila hade även kontakter till det ungerska konsulatet, som erbjöd ungerska musikframträdanden i Finland. Han undrade om det var möjligt att ordna en konsert i Furuvik. Målet var samtidigt att återskapa gårdens labyrintträdgård till sin forna glans. De ungerska musikerna kom inte till Finland, men diskussionerna ledde till en konsertserie med fokus på barockmusik.

Den första konserten ordnades i Furuvik och konsertseriens namn inspirerades av trädgården, därav namnet ”I barockens labyrinter”.

Den första festivalen ordnades i september 2006.