TIETOA MEISTÄ

Pala historiaa

Kaikki alkoi Paraisilla vuonna 2004, kun Furuvikin kartanon puutarhuri Erkki Mattila otti yhteyttä silloiseen kulttuurilautakunnan puheenjohtajaan, monitoiminaiseen Birgitta Bröckliin ja kertoi saaneensa selville, että Furuvikin kartanossa oli ollut tunnetun arkkitehdin Paul Olssonin suunnittelema labyrinttipuutarha vuosina 1926 – 1939.

Samalla puutarhurilla oli yhteyksiä Unkarin konsulaattiin, joka tarjosi unkarilaisia musiikkiesityksiä Suomeen. Voisiko Furuvikissä järjestää tällaisen konsertin? Tarkoituksena oli myös elvyttää kartanon labyrinttipuutarha entiseen loistoonsa. Birgitta Bröckl pani toimeksi ja kutsui paikkakunnan kulttuurivaikuttajia kokoon. Konsertti päätettiin järjestää. Lopulta unkarilaiset taiteilijat eivät koskaan esiintyneet Paraisilla, mutta sen sijaan sai alkunsa korkeatasoinen ja heti lentoon lähtenyt barokki-musiikkiin keskittyvä konserttisarja, jonka ensimmäinen konsertti järjestettiin Furuvikin kartanossa.

Konserttisarja sai Furuvikin puutarhan inspiroimana barokkimusiikin kiemuroihin hyvin sopivan nimen ”Barokin labyrinteissä”.

Yhteystiedot:

Info ja yhteystiedot: parbarock@gmail.com och 040-5968505.
Taiteellinen johtaja Anna Rainio: rainio.anna@gmail.com
Tuottaja Maija Leino: parbarock@gmail.com

Liity barokkiseuraan!
Tue festivaalin toimintaa liittymällä Paraisten barokkiseuraan ry
maksamalla jäsenmaksu 15 € tilille: FI23 4055 8220 0581 42
Tervetuloa mukaan!